Bucureștiul este în topul orașelor cu cei mai mulți și mai tineri angajați din industria de înaltă tehnologie3Foto© wall-street.ro

Bucureștiul este în topul orașelor cu cei mai mulți și mai tineri angajați din industria de înaltă tehnologie

, 6 știri, 26 vizualizări

Compania de consultanță imobiliară CBRE a realizat o cercetare aprofundată în regiunea Europei, Orientului Mijlociu și Africii (EMEA) pentru a determina care sunt orașele cu cel mai mare număr de angajați în industria de înaltă tehnologie (high-tech).

Cu un set de indicatori spectaculoși, Bucureștiul s-a clasat în categoria orașelor cu cei mai mulți profesioniști care lucrează în industria de înaltă tehnologie, care numără în prezent peste 70.000 de angajați. Capitala se plasează în categoria centrelor cele mai active din acest punct de vedere, alături de Londra, Dublin, Madrid sau Budapesta.

De asemenea, din 2008 și până în prezent, capitala României a înregistrat una dintre cele mai importante creșteri din Europa a numărului de angajați din acest sector: 66%! Bucureștiul are în prezent un coeficient al numărului de profesioniști în domenii de înaltă tehnologie per oraș care se situează peste dublul mediei din Uniunea Europeană.