Bugetul Ministerului Muncii, suplimentat cu 112 milioane lei pentru plata ajutoarelor de încălzire© romanialibera.ro

Bugetul Ministerului Muncii, suplimentat cu 112 milioane lei pentru plata ajutoarelor de încălzire

, 5 știri, 33 vizualizări

„Un alt proiect de hotărâre de guvern adoptat în ședința de astăzi (vineri - n.r.) a vizat suplimentarea bugetului Ministerului Muncii în vederea asigurării sumelor necesare pentru plata unor ajutoare sociale și a ajutoarelor de încălzire. Bugetul a fost suplimentat cu 112 milioane de lei, din care 67 de milioane de lei pentru asistență socială și 26 de milioane de lei pentru ajutoare de încălzire”, a declarat Ionel Dancă, la finalul ședinței Executivului.

Acesta a adăugat că Guvernul anterior nu a alocat aceste sume, iar acum circa 123.000 de beneficiar riscă să nu mai aibă ajutori de încălzire în sezonul rece.

„Este absolut regretabil că guvernarea precedentă, deși există o lege extrem de clară în privința ajutorului pentru încălzire, nu a cuprins această alocare bugetară nici în legea bugetului de stat, la începutul anului 2019, nici la rectificarea din vară, iar în acest moment aproximativ 123.000 de beneficiari riscă să rămână fără ajutor de încălzire în plină iarnă. Prin urmare, această suplimentare la Ministerul Muncii a fost făcută din fondul de rezervă”, a conchis Dancă.