Bugetul Programului Rabla Plus va fi suplimentat cu 60 de milioane de lei3Foto© money.ro

Bugetul Programului Rabla Plus va fi suplimentat cu 60 de milioane de lei

, 9 știri, 26 vizualizări

Bugetul Programului Rabla Plus va fi suplimentat cu 60 de milioane de lei și va ajunge la 200 de milioane de lei în 2020, iar în acest fel românii vor putea cumpăra aproximativ 4.000 de mașini electrice, a declarat ministrul Mediului, Costel Alexe.

"Trebuie să continuăm pe acest drum și să stimulăm la nivel național achiziția de mașini electrice dacă ne dorim cu toții și cu adevărat să respirăm un aer mai curat în marile orașe ale României. Și pentru asta dragi români am decis să suplimentăm bugetul AFM pentru Programul Rabla Plus, pentru a-i sprijini pe toți românii care își doresc să-și achiziționeze un mijloc de transport, un autovehicul electric sau hibrid, prietenos cu mediul.

Am dispus demararea procedurilor pentru suplimentarea bugetului Administrației Fondului pentru Mediu pentru programul Rabla Plus cu 60 de milioane de lei. Astfel, pentru anul 2020 bugetul programului va ajunge la 200 de milioane de lei. Ceea ce vom face cu această majorare e că vom oferi românilor posibilitatea să-și achiziționeze un număr aproape istoric, record, de mașini electrice.