Bulgaria primește aproape trei milioane de euro de la Uniunea Europeană pentru a lupta împotriva epidemiei de pestă porcină africană5Foto© romanialibera.ro

Bulgaria primește aproape trei milioane de euro de la Uniunea Europeană pentru a lupta împotriva epidemiei de pestă porcină africană

, 25 știri, 18 vizualizări

De asemenea, statul balcanic se așteaptă la un ajutor de urgență de 11 milioane de euro pentru a compensa focarele deja eliminate de pestă porcină africană din industria de creștere a porcilor.

Pe 5 august, ministrul bulgar al Agriculturii a emis un ordin privind interzicerea vânătorii în zonele afectate de epidemie. De asemenea, premierul Bulgariei, Boyko Borissov, a dat asigurări că Guvernul îi va compensa pe proprietarii care în mod voluntar își sacrifică porcii crescuți în gospodării.

În ultimul an, pesta porcină africană s-a extins în Asia, iar în Europa au fost raportate cazuri în ultimii cinci ani. Această epidemie poate fi periculoasă pentru industria cărnii de porc din Europa. Deja Grecia a interzis importurile de carne de porc din Bulgaria și a extins verificările la graniță.