Cadrele medicale de urgență de la Victor Babeș au sunat la 112 pentru a cere ajutor de la alte cadre medicale de urgență2Foto© stirileprotv.ro

Cadrele medicale de urgență de la Victor Babeș au sunat la 112 pentru a cere ajutor de la alte cadre medicale de urgență

, 9 știri, 67 vizualizări

Serviciul de Telecomunicații Speciale a precizat, la solicitarea Aleph News, că au cele două apeluri la numărul unic de urgență 112 în cazul incidentului de la Spitalul "Victor Babeș" au fost efectuate de un cadru medical.

Cele două apeluri au venit la 17.29 și la 17.40, într-un interval de 11 minute.

"Ca urmare a solicitării dumneavoastră privind evenimentul de la Spitalul "Victor Babeș" din București, vă informăm că, în data de 12 aprilie 2021, s-au înregistrat două apeluri la numărul de urgență 112, la orele 17,29 și 17,40, efectuate de către un cadru medical. În ambele situații, apelantul a cerut legătura direct cu medicul coordonator SMURD din Centrul Municipal Integrat pentru Situații de Urgență București-Ilfov. Operatorul 112 a transferat imediat apelul de voce către coordonatorul medical din dispeceratul București-Ilfov", a comunicat STS.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat luni seara că, potrivit informațiilor existente la acel moment, luni, în jurul orei 16,25, a existat o creștere bruscă, de peste 6 bari, a presiunii oxigenului în Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă de la Spitalul "Victor Babeș".