Călin Popescu Tăriceanu, citat la Parchetul General în ziua asumării răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi7Foto© romaniatv.net

Călin Popescu Tăriceanu, citat la Parchetul General în ziua asumării răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi

, 21 știri, 11 vizualizări

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, ar fi fost citat la Parchetul General pentru a fi audiat de procurori, într-un dosar în care are calitatea de suspect, informează Realitatea Plus.

Acuzațiile pe care i le aduc procurori sunt de abuz în funcție și au legătură cu anchetă penală demarată la începutul acestui an. Parchetul General a făcut investigații pentru abuz în serviciu și uzurpare de calități oficiale, după ce parlamentarul Cristian Marciu a rămas membru al Senatului, deși în 2015 justiția a decis definitiv că a încălcat legea incompatibilităților și ar fi trebuit să își piardă funcția.

„De ziua mea am primit un plic – anul ăsta – de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și surpriză: Am primit înștiințarea că sunt suspect într-un dosar penal pentru abuz în funcție. Am început să fac legături, despre ce bănuiesc că este vorba. E vorba despre dosarul care vizează un senator, dosarul de incompatibilitate pe care-l are acest senator”, a declarat Călin Popescu Tariceanu, marți seară, la Realitatea Plus.