Călin Popescu Tăriceanu: „Dacă traficul de influență este legalizat în SUA, trebuie să îl legalizăm și noi”
Foto: www.agerpres.ro

Călin Popescu Tăriceanu: „Dacă traficul de influență este legalizat în SUA, trebuie să îl legalizăm și noi”

10 știri, 19

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a vorbit pentru Jurnalul Național despre cele două proiecte de lege pregătite de parlamentarii ALDE – legea lobby-ului și legea privind interceptarea comunicațiilor – dar și despre posibila remaniere de vară discutată în cadrul coaliției de guvernare. În privința zvonurilor vehiculate pe scena politică, potrivit cărora s-ar pregăti să candideze la alegerile prezidențiale din 2019, liderul ALDE nu spune nici da, nici nu, răspunzând evaziv că „mai are timp” să se gândească.

Ați vorbit recent despre redepunerea proiectului delege privind Autoritatea Națională de Interceptare a Comunicațiilor. De ce vreți să mutați înterceptările în Parlament?

Călin Popescz Tăriceanu: Nu, nu vreau să mut interceptarile în Parlament! Autoritatea este o structura independentă, care are un scop foarte clar și anume însănătoșirea democratică a țării în respectul drepturilor și libertăților individuale. România a ajuns să se distingă la un capitol nedorit, numărul ascultărilor cetățenilor români, care este probabil undeva către 300.000 după niște estimări foarte serios făcute.

Trăim într-o țară în care fenomenul Big-brother este prezent la tot pasul. Constituția vorbește în mod explicit despre obligativitatea asigurării drepturilor și libertăților cetățenești și statul asta trebuie să facă, nu trebuie să stea să asculte cetățenii și să facă lucrul ăsta...

    Citește pe jurnalul.ro