Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea s-au întâlnit cu președintele Serbiei, Aleksandar Vucic

Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea s-au întâlnit cu președintele Serbiei, Aleksandar Vucic

7 știri, 32

Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Senatului, s-a întâlnit, joi, cu președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, discutând despre protejarea minorităților naționale, parcursul european al Serbiei, dar și perspectivele pentru un angajament sporit al Uniunii Europene pentru Balcanii de Vest.

Tăriceanu a reafirmat sprijinul României pentru integrarea europeană a Serbiei, susținând că țara noastră înțelege importanța unei regiuni stabile și prospere a Balcanilor de Veste. În acest context, a spus că România susține continuarea procesului de extindere a UE în definirea priorităților pe agenda europeană, la preluarea Președinției Consiliului UE, în primul semestru al anului 2019.

„În procesul de aderare la UE al Serbiei, România urmărește cu atenție aspectele bilaterale care țin de respectarea, la standardele adoptate de statele membre UE, a drepturilor persoanelor aparținând minorităților naționale", a declarat Tăriceanu, potrivit unui comunicat de presă.

În acest sens, a exprimat dorința ca Serbia să adopte într-o manieră incluzivă amendamentele la legislația cheie și implementarea măsurilor avute în vedere, de exemplu punerea la dispoziție de manuale școlare, asigurarea unui acces mai bun la media în limbile minorităților naționale și participarea adecvată a minorităților naționale în sfera publică.

„Un prim pas în soluționarea acestor aspecte ar fi reluarea lucrărilor Comisiei M...

    Citește pe romaniatv.net