Canada trimite în România militari și avioane multirol
Foto: www.antena3.ro

Canada trimite în România militari și avioane multirol

11 știri, 103

Canada trimite în România militari și avioane pentru misiuni aeriene NATO. Nu mai puțin de 135 de forțe armate și cinci avioane multirol de tip F/A-18 Hornet vor fi detașate pentru a participa la misiuni de poliție aeriană ale Alianței Nord-Atlantice.

Misiunea canadiană în România se va desfășura în perioada septembrie-decembrie 2018, în cadrul Operațiunii Reasigurare (Reassurance). Aceasta este contribuția Canadei la activitățile NATO în centrul și estul Europei, conform publicațiilor Ottawa Citizen și SkiesMag.com, citate de Mediafax.ro.

Militarii canadieni și avioanele de vânătoare F/A-18 Hornet vor fi trimise la Baza aeriană Mihail Kogălniceanu.

„Prin politicile noastre în materie de apărare, vrem să menținem Canada implicată pe plan internațional. Asistența pe care o oferim misiunii de poliție aeriană în România este o contribuție importantă și o demonstrație puternică despre susținerea pe care o oferim Alianței Nord-Atlantice, una dintre cele mai importante relații multilaterale”, a declarat ministrul canadian al Apărării, Harjit Sajjan.

Reprezentanții Armatei canadiene au precizat că prezența avioanelor de vânătoare vor contribui la sporirea capacităților Forțelor Aeriene române.

De asemenea, Aviația britanică vine pentru a doua oară în ultimii doi ani în România pentru a face poliție aeriană. Patru avioane moderne de luptă Typhoon au fost trimise la baza Mihail Kogăl...

    Citește pe libertatea.ro