Cancelarul Austriei: UE are nevoie de sancțiuni pentru încălcarea normelor democratice2Foto© hotnews.ro

Cancelarul Austriei: UE are nevoie de sancțiuni pentru încălcarea normelor democratice

, 5 știri, 37 vizualizări

În contextul campaniei electorale premergătoare scrutinului europarlamentar, Sebastian Kurz, cancelarul Austriei și liderul formațiunii de centru-dreapta Partidul Popular Austriac (ÖVP), propune, într-un interviu acordat publicației Die Presse, "reformarea Uniunii Europene". Liderul de la Viena pledează pentru actualizarea Tratatului Lisabona, intrat în vigoare în anul 2009, argumentând că s-a modificat contextul politic, scrie Mediafax.

"De la intrarea în vigoare a Tratatului Lisabona, în Europa s-au schimbat multe lucruri. Am avut o criză a datoriilor suverane, o criză a monedei euro, o criză a migrației, o criză climatică, iar acum avem haosul generat de Brexit. Este nevoie de un nou tratat UE, dat fiind că actualul tratat nu mai este actual", declară Sebastian Kurz.

Cancelarul Austriei vrea eficientizarea instituțiilor comunitare și înăsprirea sancțiunilor pentru țările UE care nu respectă reglementările europene. "Este necesar un nou acord, care să prevadă sancțiuni clare împotriva statelor membre, să prevadă obligații, să prevadă sancțiuni pentru țările care nu înregistrează imigranți sau primesc imigranți aflați în ilegalitate, să existe consecințe dure pentru încălcarea normelor statului de drept sau a principiilor democrației liberale", afirmă Sebastian Kurz.