Când vor avea bucureștenii apă caldă și căldură3Foto© libertatea.ro

Când vor avea bucureștenii apă caldă și căldură

, 7 știri, 66 vizualizări

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat, miercuri seara, că anul viitor va exista o centrală provizorie la Titan, iar asta va face ca avariile la termoficare să fie doar unele punctuale.

"În iarna asta am avut două tipuri de probleme, fie au fost avarii pe conducte, fie au fost avarii la CET (...). Iarna viitoare o să fie mult mai bine, pentru că o să avem o centrală. Avem o mare problemă pe est, pentru că e circuitul foarte mare, o să avem o centrală provizorie la Titan, unde s-a desființat acum mai mulți ani centrala și iarna viitoare o să stăm mult mai bine decât iarna asta. Cu acea centrală, avariile o să fie punctuale", a spus Nicușor Dan la Digi24.

Acesta a explicat că sunt două direcții pe care se va merge pentru rezolvarea problemelor majore privind termoficarea din Capitală. Pe de o parte, sunt lucrări de reparații care au început, pe 15 kilometri, în februarie, iar pentru alți 40 de kilometri de conducte va avea loc o licitație. Pe de altă parte, a spus edilul, sunt bani europeni care trebuie atrași pentru lucrări în termoficare.