Ea este prima femeie pilot din România, instructor pe un avion echipat cu motor cu reacție

Ea este prima femeie pilot din România, instructor pe un avion echipat cu motor cu reacție

8 știri, 26

Zborul a durat 30 de minute, timp în care Oana Ardelean și-a dovedit calitățile pedagogice, dar și pe cele de pilot, explicând și executând totodată manevre de luptă, loopinguri și tonouri.

"O misiune foarte bine pregătită, foarte bine executată, nu am avut deloc emoții ca elev în această misiune. Cunosc foarte bine pilotul cu care am zburat și nu a ajuns în această poziție întâmplător. Are toate calitățile necesare pentru a fi în cabina a doua a acestui avion, respectiv răbdare, dedicație, puterea de a transmite experiența acumulată și, în primul rând, empatia. Pe lângă acestea, dezinvoltura cu care execută manevrele și o experiență profesională foarte bună i-au oferit posibilitatea de a ajunge aici", a declarat instructorul Marius Ioniță.

Proaspătul instructor a povestit că nu a avut deloc emoții pentru acest zbor și chiar dacă este prima femeie devenită instructor pe un avion echipat cu motor cu reacție Oana Ardelean consideră acest lucru unul normal.

"Cred că este o continuare normală a carierei mele de pilot, eu am ales să fac asta de când eram la cursul de bază. Sunt prima femeie instructor pe un avion cu motor cu reacție. Femei-pilot mai sunt, dar azi am devenit prima femeie instructor. Nu cred că este mai greu sau mai ușor pentru o femeie decât pentru un bărbat să acceadă într-o asemenea poziție. Ai nevoie de aceeași îndemânare, aceleași calități, aceeași pasiune și ...

Citește pe romaniatv.net