Inspectorii ANSVSA au depistat în Ilfov 20 de tone de dovlecei contaminați cu pesticide, proveniți din Turcia
Foto: www.puterea.ro

Inspectorii ANSVSA au depistat în Ilfov 20 de tone de dovlecei contaminați cu pesticide, proveniți din Turcia

8 știri, 13

Inspectorii Autorității Naționale Santitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) au depistat aproape 20 de tone de dovlecei contaminați cu reziduuri de pesticide, dintr-un transport provenit din Turcia.

Este vorba de un lot de 19.644 de kg de dovlecei, care a fost distrus prin incinerare în data de 13 aprilie, arată instituția într-un comunicat.

„Săptămâna trecută, cu prilejul controalelor pentru depistarea reziduurilor de pesticide, inspectorii Autorității au prelevat probe din legume și fructe provenite din țări terțe, dintr-un depozit din județul Ilfov.

Pentru probele prelevate dintr-un transport de dovlecei provenit din Turcia, analizele de laborator au pus în evidență o depășirea a limitei maxime admise pentru substanța Metalaxil-M.

Conform procedurilor, întregul lot de 19.644 de kg de dovlecei a fost distrus prin incinerare (în data de 13.04.2018).

Nicio cantitate din acest produs nu a ajuns în consum”, se precizează în comunicatul citat.

Verificările cu această tematică se realizează în posturile de inspecție la frontieră și în punctele finale de import, vizează determinarea prezenței și a încadrării în limitele admise ale reziduurilor de pesticide din fructele și legumele provenite din import.

Supravegherea și controlul acestor substanțe se realizează prin prelevarea de probe și analizarea acestora în cadrul laboratoarelor județene și a Laboratorului N...

    Citește pe cotidianul.ro