Caramitru așteaptă Corpul de Control al ministrului Culturii5Foto© romanialibera.ro

Caramitru așteaptă Corpul de Control al ministrului Culturii

, 15 știri, 22 vizualizări

Caramitru, care a participat duminică la protestul artiștilor din Piața Victoriei, a fost întrebat de jurnaliști cum comentează faptul că ministrul Culturii și Identității Naționale, Daniel Breaz, a declarat că va trimite corpul de control la TNB. "Abia îl aștept. De altfel, domnul ministru are toate documentele pe masă, pentru că noi trimitem lună de lună tot ce se mișcă din punct de vedere financiar - nu numai noi, toate instituțiile - iar evaluarea managementului a fost făcută recent și nota este aproape zece", a răspuns directorul Naționalului.

El a spus că a fost ministru al Culturii patru ani și că și-a dat demisia de două ori pentru probleme de buget, iar acesta a venit după demisia sa, deci convingerea lui e că sunt bani pentru cultură.

"Aștept întâlnirea cu primul-ministru, pe care am cerut-o în numele tuturor acestor instituții cu care împreună am fost la ministrul Culturii pe 23 iunie. Nu sunt în conflict cu ministrul Culturii, am fost și am cerut toți care am fost să fim parteneri, pentru că ministrul e obligat să țină cont de funcționarea măcar minimal corectă a acestor instituții, el e responsabilul.