Trei focare de incendiu în Parcul Național Domogled
Foto: www.agerpres.ro

Trei focare de incendiu în Parcul Național Domogled

9 știri, 51

Suprafața afectată de incendiul izbucnit la sfârșitul săptămânii trecute în Parcul Național Domogled - Valea Cernei este de circa patru hectare, joi dimineață fiind observate de pompieri alte trei focare, după recunoașterea efectuată cu elicopterul, conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Caraș-Severin.

"Elicopterul a decolat în această dimineață (joi - n.r.) și a efectuat o nouă misiune de recunoaștere, în urma căreia s-au observat trei focare, relativ grupate. O altă recunoaștere se va încerca după ora 13,00. Focarele observate se manifestă în același perimetru în care s-a intervenit și zilele trecute", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU "Semenic" al județului Caraș-Severin, Magdalena Tocmelea.

La fața locului acționează 140 de angajați ai inspectoratelor pentru situații de urgență Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj și Timiș, personal al Direcției Silvice Caraș-Severin și rangeri ai Parcului Național Domogled - Valea Cernei.

Județul Caraș-Severin se află sub atenționare de cod galben de intensificări ale vântului, până la ora 12,00, potrivit meteorologilor.

Specialiștii din cadrul Direcției Silvice Caraș-Severin au estimat suprafața totală afectată de incendiu, pe parcursul ultimelor zile, la aproximativ patru hectare.

Un turist a anunțat, vineri după-amiază, un incendiu în zona orașului Băile Herculane, în Parcul Național Domogled - Valea Cernei. Incendiu...

    Citește pe agerpres.ro