Cardul de sănătate redevine obligatoriu de la 1 iulie3Foto© stirileprotv.ro

Cardul de sănătate redevine obligatoriu de la 1 iulie

, 6 știri, 57 vizualizări

Excepție fac doar serviciile acordate în cabinetele medicilor de familie și în ambulatoriul clinic de specialitate, care pot fi accesate fără utilizarea cardului de sănătate până în 30 septembrie, anunță Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

”Astfel, la 1 iulie va fi reluată obligativitatea utilizării cardului național de sănătate pentru serviciile medicale acordate în unitățile sanitare cu paturi și de către furnizorii de investigații paraclinice, furnizorii de îngrijiri medicale la domiciliu / îngrijiri paliative la domiciliu, furnizorii de servicii stomatologice, furnizorii de dispozitive medicale și furnizorii de medicamente”, arată CNAS, într-un comunicat de presă citat de News.ro.

Potrivit sursei citate, HG 438/2020 privind completarea anexei nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 140/2018 (pentru aprobarea pachetelor de servicii și a Contractului-cadru care reglementează condițiile acordării asistenței medicale, a medicamentelor și a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate) conține o serie de alte măsuri aplicabile până la 30 septembrie, în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2: