Carmen Dan cere premierului demiterea șefului Poliției Române

Carmen Dan cere premierului demiterea șefului Poliției Române

46 știri, 42

Carmen Dan cere demiterea șefului Poliției Române, Bogdan Despescu. Decizia a fost luată după cazul polițistului pedofil de la Brigada Rutieră din Capitală.

„Am trimis primului ministru propunerea de schimbare a șefului Poliției Române, Bogdan Despescu. L-am propus în locul lui pe Cătălin Ioniță, actualul șef al DGA, având un mandat explicit de a finaliza această diagnoză de sistem”, a anunțat Carmen Dan.

Ministrul a spus că a luat această decizie deoarece instituția „are nevoie de recâștigarea încrederii cetățenilor”.

Totodată, ministrul de Interne i-a cerut șefului de la Omoruri „să facă un pas în spate”.

„Șefii polițistului nu și-au asumat răspunderea. Mă declar total nemulțumită de explicațiile pe care le-am primit. Testările psihologice nu sunt relevante. Cu greu a fost demis șeful polițistului. Ce s-a întâmplat cu cercetarea faptei de agresiune sexuală din decembrie 2015? Polițistul dădea amenzi la circulație. Din explicația de aseară (luni seară – n.r.) a lipsit răspunsul la întrebările: Cum de nimeni care avea atribuții de cunoaștere a personalului nu a știut de aceste devieri comportamentale?

Ce s-a întâmplat cu toți șefii care au fost informați? Înțeleg că a fost vorba despre un caz izolat. Este un caz izolat, dar cu repetiție”, a declarat Carmen Dan.

    Citește pe libertatea.ro


    Mihai Tudose, 9 luni
    Premierul nu-l demite pe șeful Poliției Române. Tudose așteaptă de la Despescu măsurile...