Carmen Dan cere Parchetului General să caute vinovății pe baza probelor și nu scuze în cazul dosarul 10 august4Foto© stirileprotv.ro

Carmen Dan cere Parchetului General să caute vinovății pe baza probelor și nu scuze în cazul dosarul 10 august

, 15 știri, 16 vizualizări

Ministerul Afacerilor Interne a înaintat Parchetului pe 31 ianuarie toate documentele declasificate total sau parțial referitoare la evenimentele din 10 august 2018, iar procurorii ar trebui să "caute vinovății pe baza probelor și nu scuze", a declarat, vineri, ministrul Carmen Dan.

"Toate documentele declasificate total sau parțial au fost înaintate unității de Parchet din data de 31 ianuarie și constituie probe la dosar. Îi invit pe toți cei interesați de aceste documente să le solicite Parchetului, pentru că doar procurorii pot stabili dacă probele din dosar pot fi făcute publice sau nu.

Din acest moment, orice demers din partea Parchetului, în sensul că Ministerul Afacerilor Interne nu a declasificat documente și, de aceea, nu se poate finaliza ancheta, îl voi considera susceptibil de neadevăr. Recomand Parchetului General să caute vinovății pe baza probelor și nu scuze", a spus Dan, la ședința de evaluare a activității MAI pe anul trecut.