Carmen Dan, despre fuga lui Avraham Morgenstern: „Nu-mi dau demisia când un polițist nu-și face treaba”

Carmen Dan, despre fuga lui Avraham Morgenstern: „Nu-mi dau demisia când un polițist nu-și face treaba”

9 știri, 38

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat că nu demisionează pentru că un polițist nu își duce la îndeplinire atribuțiile, așa cum s-a întâmplat în cazul polițiștilor care l-au pierdut de sub supraveghere pe omul de afaceri Avraham Morgenstern.

Carmen Dan i-a răspuns lui Ovidiu Raețchi, care i-a cerut ministrului de Interne să demisioneze, după ce polițiștii care îl aveau sub supraveghere pe Avraham Morgenstern i-au pierdut urmele, iar omul de afaceri a fost dat dispărut. Ministrul spune că, în acest caz, superiorii direcți ai polițiștilor sunt cei care trebuie să își asume erorile și să suporte consecințele.

„Domnule Raețchi, nu sunt aici pentru a-mi da demisia atunci când un polițist judiciar dintr-o oricare secție de poliție din România nu-și duce la îndeplinire sarcinile pe care le are conform fișei postului. Vă asigur că nici nu voi lăsa lucrurile așa, într-o notă discretă, însă e cazul ca de acum înainte superiorii direcți ai celor care nu-și îndeplinesc atribuțiile de serviciu să iasă personal cu explicații în fața publicului, să își asume erorile sau abaterile și să suporte consecințele”, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, pe pagina sa de Facebook.

Carmen Dan a mai spus că i s-a cerut demisia „de câteva zeci de ori, din diverse motive, plauzibile sau nu”, de cele mai multe ori din partea unor adversari politici, „interesați să transforme unele de...

    Citește pe libertatea.ro