Casa în care s-a născut Constantin Bârncuși s-a prăbușit. Ce spune ministrul culturii despre acest lucru
Foto: www.libertatea.ro

Casa în care s-a născut Constantin Bârncuși s-a prăbușit. Ce spune ministrul culturii despre acest lucru

10 știri, 13

Casa în care s-a născut sculptorul Constantin Brâncuși, situată în localitatea gorjeană Hobița, s-a prăbușit de tot după ce ultimul zid care mai stătea în picioare a căzut din cauza vremii zilele trecute.

Locuința în care a copilărit Brâncuși se află în satul Hobița, din județul Gorj, la aproximativ 200 de metri distanță de Casa memorială ”Constantin Brâncuși“, care este o copie a clădirii originale.

Săptămâna trecută, casa originală, care este proprietate privată și aparține moștenitorilor artistului, s-a părbușit. ”S-a prăbușit, da. Într-o seară. Stăteam și ne uitam cum cade. Nu avem ce să mai facem. Au fost promisiuni multe. Mulți care au trecut pe aici ne-au promis că vor încerca să o refacă, dar nu ai ce să mai faci. E aproape dusă. E praf! Ne trebuie mulți bani să o mai putem pune pe picioare și noi nu avem.

Să vină cineva și să facă ceva că Brâncuși, săracul, a vrut să mai vină acasă, dar nu i-au dat voie comuniștii”, a spus o stră-strănepoată a lui Brâncuși, Ioana Gogoi, în vârstă de 80 de ani, citată de Pandurul.

Citește pe libertatea.ro