Iohannis: La DIICOT voi lua la o decizie săptămâna viitoare
Foto: www.realitatea.net

Iohannis: La DIICOT voi lua la o decizie săptămâna viitoare

10 știri, 16

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că săptămâna viitoare va lua o decizie cu privire la numirea șefului DIICOT. Rămâne de văzut ce se va întâmpla după sosirea în țară a președintelui.

Mai exact, a trecut o lună de când ministrul Justiției i-a trimis președintelui Iohannis propunerea pentru șefia DIICOT. Însă, nici până acum șeful statului nu a anunțat dacă îl acceptă sau nu pe Felix Bănilă.

”În ce privește DIICOT voi lua o decizie săptămâna viitoare, după ce se termină toate procedurile, iar în ce privește DNA nu am deocamdată niciun fel de date concrete. În măsura în care se va demara procedura, sigur, vom proceda conform legii, ca întotdeauna”, a declarat Klaus Iohannis răspunzând unei întrebări.

Întrebat de asemenea dacă va avea negocieri cu liderii PSD-ALDE în privința viitorului procuror-șef al DNA, președintele Iohannis a replicat: ”Președintele nu negociază aceste chestiuni. Aceste chestiuni probabil se negociază de ministrul Justiției înainte să facă propuneri. Cel puțin așa mi s-ar părea logic. Ar fi ciudat să vină ministrul Justiției cu o propunere care nu este acceptată de coaliția majoritară sau de președinte.

Ne-am întoarce într-o situație pe care tocmai am încheiat-o printr-o decizie importantă”.

    Citește pe cotidianul.ro