Cătălin Ivan, candidat la Președinție, a depus plângere penală împotriva membrilor BEC4Foto© sfin.ro

Cătălin Ivan, candidat la Președinție, a depus plângere penală împotriva membrilor BEC

, 13 știri, 15 vizualizări

Plângerea se referă și la posibila săvârșire din partea contracandidaților favorizați de BEC a unor infracțiuni de fals și uz de fals cu ocazia depunerii candidaturii. Aceștia sunt Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă, Theodor Paleologu, Mircea Diaconu, Kelemen Hunor, Dan Barna și Ramona Ioana Bruynseels. Având în vedere statutul de judecători ai membrilor Biroului Electoral Central, s-a procedat și la sesizarea Consiliului Superior al Magistraturii, se aată într-un comunicat al Alternativei pentru Demnitate Națională.

Cătălin Ivan atrage atenția în documentul depus la Parchetul Instanței supreme asupra faptului că în cazul tuturor candidaților validați în cursa electorală au fost consemnate de către BEC în procesele verbale nereguli privitoare la listele de semnături depuse.

"Deși aceste nereguli au fost constatate pentru toți candidații, fiind emise decizii în acest sens ce se regăsesc pe site-ul Biroului Electoral Central, doar pentru o parte dintre ei organul emitent a sesizat organele de cercetare penală cu privire la aceste nereguli, beneficiarii din plângerea pendinte fiind exceptați, conducând astfel la o vădită discriminare între candidați", se arată în sesizarea penală, citată în comunicat.