Cătălin Predoiu, despre respingerea extrădării lui Săvulescu: Suntem extrem de dezamăgiți, poate aude ministrul italian de Justiție3Foto© romaniatv.net

Cătălin Predoiu, despre respingerea extrădării lui Săvulescu: Suntem extrem de dezamăgiți, poate aude ministrul italian de Justiție

, 5 știri, 73 vizualizări

Fugarul Dragoș Săvulescu a redactat o scrisoare deschisă pentru Cătălin Predoiu și a postat-o pe pagina sa de facebook, în care îl critică pe demnitar pentru afirmația potrivit căreia este dezamăgit de decizia Curții de Apel Napoli, care l-a scăpat de închisoare. Instanța din Peninsulă a respins executarea mandatului lui Săvulescu, de 5 ani și jumătate în dosarul retrocedarilor de plaje din România, a dispus executarea pedepsei în Italia și suspendarea executării pedepsei. Predoiu a făcut, de asemenea, un apel către omologul italian.

Săvulescu îl acuză pe Predoiu se faptul că îi cere ministrului italian de Justiție să intervină față de o decizie a instanței care a venit ca „urmare a aplicarii corecte a directivelor europene (cărora Romania este semnatara)”.

Dragoș Săvulescu, omul de afaceri condamnat în februarie 2019 la 5 ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale din Constanța și fugit din țară, s-a predat pe 13 ianuarie autorităților la o secție de poliție din Napoli (Italia), unde a și fost arestat, au declarat pentru G4Media.ro surse din poliție.