Câte zile libere vor avea românii în 2018
Foto: www.cancan.ro

Câte zile libere vor avea românii în 2018

10 știri, 35

Primele zile libere din 2018 sunt cele de Anul Nou, adică pe 1 și 2 ianuarie. Tot în ianuarie, românii sărbătoresc Ziua Principatelor Române. 24 ianuarie va pica anul viitor într-o zi de marți, motiv pentru o nouă minivacanță, dacă angajatul își poate lua liber și luni.

Anul viitor, Paștele catolic și cel ortodox cad la o săptămână distanță. Paștele catolic pică pe 1 aprilie, iar ortodocși sărbătoresc Învierea Domnului în 8 și 9 aprilie.

Ziua Muncii, 1 Mai, cade în 2018 într-o marți, iar bugetarii ar putea avea liber și luni. Trei săptămâni mai târziu, e rost de încă două zile libere cu ocazia Rusaliilor, pe 27 și 28 mai, care pică duminică și luni.

Ziua Copilului, 1 iunie, va fi anul viitor într-o vineri. Iată deci încă trei zile libere.

Dacă Adormirea Maicii Domnului se sărbătorește miercuri, pe 15 august, de Sfântul Andrei, care va pica vineri, angajații vor începe weekendul mai devreme și vor avea astfel mai multe zile la dispoziție pentru a sărbători.

Ziua Națională a României, 1 Decembrie, nu îi ajută pe români de data aceasta. Ea se va sărbători într-o sâmbătă. Ultimele zile libere ale lui 2018 sunt cele de Crăciun. 25 și 26 decembrie vor pica anul viitor marți și miercuri. În aceste zile, angajatorii sunt obligați să dea liber salariaților.

Persoanele care trebuie totuși să lucreze cu ocazia liberelor legale au dreptul la compensarea cu timp liber corespunzator în ur...

    Citește pe cancan.ro