Câți români au renunțat la vaccinarea cu AstraZeneca după relatările privind posibila apariție a trombozelor5Foto© observatornews.ro

Câți români au renunțat la vaccinarea cu AstraZeneca după relatările privind posibila apariție a trombozelor

, 10 știri, 115 vizualizări

„Din perioada lunii martie, de când au început aceste semnale de evenimente trombo-embolice, până la acest moment, au fost peste 207.000 de anulări în platformă, iar dintre persoanele care și-au confirmat programarea avem circa 99.000 care nu s-au prezentat, care și-au anulat programarea, ceea ce reprezintă 28% dintre cei care confirmaseră programarea”, a declarat Valeriu Gheorghiță, care a adăugat că „este un procent mare, avem aproape o treime dintre persoanele programate care nu s-au prezentat”.

El apreciază că mulți dintre cei care și-au anulat programarea la vaccinare cu AstraZeneca s-au înscris în platformă pentru imunizarea cu alte vaccinuri: „Foarte probabil că da, pentru că lista este relativ constantă, avem circa 780.000 de persoane în lista de așteptare”.

„Apreciem absolut firească și legitimă ezitarea oamenilor la acest moment, este nevoie de mai multă informare, avem nevoie de mai multe informații oficiale de la Agenția Europeană a Medicamentului. Și noi care luăm decizia avem nevoie de mai multe informații”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.