Cazul Caracal: Trei posturi de televiziune, amendate de CNA pentru că au difuzat înregistrările de la 112 cu vocea Alexandrei2Foto© paginademedia.ro

Cazul Caracal: Trei posturi de televiziune, amendate de CNA pentru că au difuzat înregistrările de la 112 cu vocea Alexandrei

, 6 știri, 32 vizualizări

CNA  a decis să amendeze posturile de știri Digi24, Realitatea TV și România TV cu câte 35.000 de lei pentru că au difuzat înregistrările apelurilor la 112 ale Alexandrei Măceșanu, adolescenta în vârstă de 15 ani care a fost sechestrată, violată și ucisă în Caracal.

Inițial, au existat două propuneri de sancționare, de 25.000, respectiv de 50.000 de lei. Întrucât niciuna nu a întrunit numărul necesar de voturi (minim șase), CNA a aplicat o amendă intermediară, cea de 35.000 de lei, după cum a anunțat pe Facebook Radu Herjeu, membrul forului audiovizual.

Acest caz a stârnit dezbateri aprinse între membrii CNA, care s-au împărțit în două tabere – cei care au considerat că vocea disperată a Alexandrei era de interes public și cei care, din contră, sunt de părere că se puteau difuza doar vocile dispecerului de la 112 și ale polițiștilor.