CCR, așteptată să publice joi motivarea pentru decizia de revocare a lui Kovesi

CCR, așteptată să publice joi motivarea pentru decizia de revocare a lui Kovesi

54 știri, 44

Curtea Constituțională a României(CCR) ar trebui să emită joi, motivarea deciziei pentru revocarea șefei DNA, Laurei Codruța Kovesi, conform unor surse. Asta după ce Valer Dorneanu, președintele CCR, a transmis marți o precizare de presă care este, de fapt, destinată lui Klaus Iohannis.

Dorneanu subliniază că referitor la unele declarații prin care se susține că Decizia Curții Constituționale nr.358 din 30 mai 2018 este neconstituțională și se propun diverse scenarii pentru neaplicarea ei, el anunță că de fapt, toate deciziile CCR sunt obligatorii, indiferent de autoritatea publica vizată care trebuie să o pună în aplicare. Prin urmare și Klaus Iohannis trebuie să respecte decizia și să o revoce pe Kovesi.

"Referitor la unele declarații prin care se susține că Decizia Curții Constituționale nr.358 din 30 mai 2018 este neconstituțională și se propun diverse scenarii pentru neaplicarea ei, Președintele Curții Constituționale face următoarele precizări:

a) Potrivit prevederilor art.147 alin.(4) din Constituție, deciziile Curții Constituționale sunt general obligatorii de la data publicării lor în Monitorul Oficial al României și au putere numai pe viitor. Din acest text rezultă cu prisosință că obligația respectării întocmai a deciziilor Curții Constituționale este generală, vizând toate autoritățile publice, toate instituțiile publice, toți cetățenii și întreaga societate".

Pe...

    Citește pe realitatea.net