CCR discută sesizarea pe legea prin care parlamentarii pot avea calitatea de comerciant
Foto: www.dcnews.ro

CCR discută sesizarea pe legea prin care parlamentarii pot avea calitatea de comerciant

12 știri, 12

Curtea Constituțională a României discută miercuri obiecția de neconstituționalitate formulată de președintele Klaus Iohannis cu privire la modificările aduse legii prin care parlamentarii pot avea calitatea de comerciant persoană fizică.

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul CCR, pe ordinea de zi a ședinței de plen se află obiecția de neconstituționalitate a Legii pentru modificarea Legii nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției, obiecție formulată de președintele României.

Pe 18 ianuarie, președintele Klaus Iohannis a trimis CCR o sesizare de neconstituționalitate asupra Legii pentru modificarea Legii nr. 161/2003.

Legea transmisă la promulgare pe 30 decembrie are ca obiect de reglementare modificarea Legii nr. 161/2003 în sensul eliminării incompatibilității funcțiilor de deputat, senator, membru al Guvernului, prefect, subprefect, primar, viceprimar, primar general și viceprimar al municipiului București, președinte și vicepreședinte al consiliului județean cu calitatea de comerciant persoană fizică.

"Prin modul în care a fost adoptată, dar și prin conținutul normativ, Legea pentru modificarea Legii nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice ș...

    Citește pe agerpres.ro