​CCR discută sesizarea PNL privind modificarea OUG 37/2020 privind creditele2Foto© economie.hotnews.ro

​CCR discută sesizarea PNL privind modificarea OUG 37/2020 privind creditele

, 4 știri, 42 vizualizări

Curtea Constituțională a României a amânat, miercuri, pentru 8 iulie, dezbaterea sesizării PNL privind Legea pentru aprobarea OUG 37/2020 referitoare la acordarea unor facilități pentru împrumuturile date de instituții de credit și instituții financiare nebancare anumitor categorii de debitori, au precizat, pentru AGERPRES, surse din CCR.

În aprilie, liderul deputaților PNL, Florin Roman, anunța că liberalii vor ataca la Curtea Constituțională proiectul de lege de aprobare a OUG 37/2020 privind acordarea unor facilități celor care au credite, după ce actul normativ a fost modificat în Parlament.

"Am spus încă de la început, de când am intrat în această situație, că vom ataca la Curtea Constituțională absolut orice demers populist care nu are o susținere și o fundamentare serioasă în realitate. (...) Sigur că ordonanța, așa cum ne-am așteptat, a fost modificată în Parlament și, din acest motiv, pe ideea că lucrurile au fost deja clar stabilite de către Guvern și nu mai era nevoie de această modificare, o să atacăm la Curtea Constituțională legea adoptată", afirma Roman.