Ce a spus George Simion despre investițiile maghiare din fotbalul românesc4Foto© video.gsp.ro

Ce a spus George Simion despre investițiile maghiare din fotbalul românesc

, 9 știri, 106 vizualizări

Din 2013 până în prezent, Guvernul maghiar a investit aproximativ 75 de milioane de euro în 10 proiecte transfrontaliere, construite în zone cu etnici maghiari din România, Croația, Slovacia, Slovenia și Ucraina. Majoritatea banilor sunt plătiți prin federația de la Budapesta și prin fundația „Bethlen Gabor", unde numele lui Lorincz Meszaros, fost primar la Felcsut, apropiat al lui Viktor Orban și unul dintre cei mai bogați oameni din Ungaria, e omniprezent.

În România, principalele beneficiare sunt Sepsi Sf. Gheorghe și divizonara secundă Csíkszereda. George Simion vrea ca guvernul de la București să urmeze exemplul de la Budapesta.

„Urmăresc toate investițiile maghiare din zona Ardealului. Unele mă îngrijorează. Este o lipsă de reacție din partea României. Ar trebui să ne susținem antreprenorii, să avem capital românesc. În loc să avem bănci românești care să investească, ajungem să vindem tot. Să vă spun ce mă deranjează. Am o problemă cu șovinismul, cu politici iredentiste prin intermediul unor cluburi de fotbal.