Ce decizie au luat mai marii Facebook legat de contul lui Donald Trump2Foto© observatornews.ro

Ce decizie au luat mai marii Facebook legat de contul lui Donald Trump

, 4 știri, 142 vizualizări

Consiliul de supraveghere, format din 20 de experți independenți, a decis menținerea suspendării contului lui Donald Trump, aplicată în urmă cu patru luni, pe fondul acuzațiilor privind rolul fostului președinte în instigarea violențelor asupra sediului Congresului, pe 6 ianuarie.

Consiliul de supraveghere a stabilit că riscul violențelor grave a justificat suspendarea contului lui Donald Trump. "Dar nu ar fi adecvat ca Facebook să instituie o suspendare pe termen nedeterminat", precizează Consiliul de supraveghere, acceptând că două dintre mesajele postate de Donald Trump pe 6 ianuarie pe Facebook și Instagram au încălcat "grav" standardele privind conținutul.

În acest context, Consiliul de supraveghere a stabilit că Facebook are la dispoziție șase luni pentru a reexamina "sancțiunea arbitrară" impusă pe 7 ianuarie. Este necesară o nouă decizie, care să reflecte "gravitatea încălcărilor și perspectivele unor viitoare probleme", a subliniat Consiliul de supraveghere, conform agenției Associated Press.