Ce măsuri fiscale au luate statele afectate de coronavirus și cum ar trebui să se protejeze România© incont.stirileprotv.ro

Ce măsuri fiscale au luate statele afectate de coronavirus și cum ar trebui să se protejeze România

, 6 știri, 17 vizualizări

"Amploarea cu care se extinde epidemia COVID 19 a început să aibă consecințe asupra economiei, primele industrii afectate fiind cele din turism, hoteluri și restaurante, transporturi sau organizarea de evenimente. În funcție de evoluția situației - care, din păcate, nu poate fi previzionată nici ca intensitate, nici ca durată -, unda de șoc se va propaga asupra tot mai multor sectoare, cu implicații asupra întregii societăți", a menționat Daniel Anghel.

Potrivit acestuia, unele state deja au anunțat pachete de măsuri fiscale pentru companii, în încercarea de a limita efectele crizei. "Țările din G7 - Germania, Canada, SUA, Franța, Italia, Japonia și Marea Britanie au anunțat că vor folosi toate mjloacele disponibile, inclusiv fiscale, pentru a limita efectele negative. La rândul lor, Fondul Monetar Internațional și Banca Mondială au anunțat că sunt pregătite să ajute statele pentru a face față unei posibile crize", precizează Anghel într-un comunicat remis presei.

Reprezentantul PwC România susține că nici în România impactul nu trebuie minimizat, în condițiile în care patronatele din cele mai afectate sectoare până acum, transporturile și turismul, au solicitat autorităților măsuri compensatorii financiare și amânări la plata taxelor.