Ce mesaj a postat Ozana Barabancea pe Facebook înainte să afle că s-a îmbolnăvit cu noul coronavirus4Foto© cancan.ro

Ce mesaj a postat Ozana Barabancea pe Facebook înainte să afle că s-a îmbolnăvit cu noul coronavirus

, 7 știri, 75 vizualizări

Mihai Șora nu a mai scris pe rețeaua de socializare din 24 martie, atunci când și soția sa Luiza Șora a publicat un mesaj controversat, fiind interpretat, în contextul epidemiei de coronavirus, de toți cei care au comentat, ca un anunț că atât ea, cât și soțul său ar fi fost diagnosticați cu Covid-19.

"Pozitivi, amândoi. Și doar Dumnezeu, în mare mila Sa”, a scris atunci Luiza Șora pe Facebook.

"Iar, la un moment dat, s-a auzit: „LIBRE“.

Era într-o zi de marți, după știrile de la ora 18. BBC anunțase deja, pentru seara aceea, discursul lui Churchill, încât toată echipa tehnică din studio era concentrată pe intervenția acestuia. Deloc surprinzător, așadar, că nimănui nu i-a trecut prin minte atunci, în apăsătoarea atmosferă de la Londra, să înregistreze și Apelul unui general de brigadă francez, adresat poporului său.

Nu era decât un necunoscut în uniformă; sobru, căci vremurile nu te încurajau să fii vesel, un om care, pe culoarele instituției britanice, atrăgea atenția doar prin accentul puternic și cei aproape doi metri: înălțime neobișnuită chiar și printre militari, o carcasă care făcea ca gesturile să pară mai ferme, pasul mai apăsat, bustul rigid precum un soclu unde trona, invariabil, același chip deprins să-și stăpânească perfect orice emoție.