Ce să nu faci de Sfântul Nicolae, pe 6 decembrie. Obiceiuri și tradiții în ziua de sărbătoare6Foto© a1.ro

Ce să nu faci de Sfântul Nicolae, pe 6 decembrie. Obiceiuri și tradiții în ziua de sărbătoare

, 8 știri, 213 vizualizări

Data de 6 decembrie este foarte importantă pentru români. Duminică îl sărbătorim pe Sfântul Nicolae, unul dintre cei mai mari sfinți. Ziua de 6 decembrie este importantă și pentru cei mici, care îl așteaptă pe Moș Nicolae, cel care le aduce cadouri înaintea lui Moș Crăciun și deschide sezonul darurilor. Această sărbătoare este înărcată de tradiții și superstiții de care oamenii țin cont pentru a se asigura că nu îl supără pe Sfântul Nicolae, dar și pentru a avea noroc în tot ceea ce fac. Află ce nu ai voie să faci duminică sub nicio formă.

Data de 6 decembrie este foarte importantă. Sărbătoarea din această zi este plină de tradiții pe care oamenii le respectă cu sfințenie, demonstrându-i, astfel, Sfântului Nicolae respectul și iubirea lor. Astfel, află ce nu trebuie să faci în această zi pentru a fi ferit de ghinion.

Se spune că Moș Nicolae apare pe un cal alb în noaptea dinspre 5 spre 6 decembrie. Tot astăzi se spune că va avea loc prima ninsoare, pentru că Sfântul Nicolae o aduce, el vestind, cu adevărat, sosirea iernii.