Ce se întâmplă când Olivia Steer se apucă să-i dea lecții de gramatică lui Mircea Cărtărescu3Foto© hotnews.ro

Ce se întâmplă când Olivia Steer se apucă să-i dea lecții de gramatică lui Mircea Cărtărescu

, 5 știri, 166 vizualizări

Antivaxxera Olivia Steer a publicat o postare pe Facebook în care încearcă să-i explice poetului și scriitorului Mircea Cărtărescu că a folosit greșit un cuvânt, pentru a ajunge rapid la una dintre temele sale favorite – vaccinurile. Răspunsul lui Cărtărescu nu a întârziat: „Doamnă Olivia Steer, tocmai fiindcă sunt nesigur, după 40 de ani de carieră ca scriitor și universitar, în privința subtilităților limbii române, mai consult dicționarele din când în când”.

„Marele profesor, filolog și scriitor, nominalizat la Premiile Nobel, Mircea Cărtărescu, nu știe că dativul – feminin – singular pentru „dragă” e „dragei” și folosește, în schimb, nominativul – masculin – plural – articulat „dragii”, când se referă la Ioana Pîrvulescu. Nu-i bai: bine că știe sigur, da’ sigur!, cum stă treaba cu vaccinurile și ne sfătuiește, cu înțelepciune, cum să gafă… aaa… facem ca el! :)”, a scris Olivia Steer, potrivit capturii de ecran publicată pe pagina lui Cărtărescu.

„Doamnă Olivia Steer, tocmai fiindcă sunt nesigur, după 40 de ani de carieră ca scriitor și universitar, în privința subtilităților limbii române, mai consult dicționarele din când în când. Am aflat astfel din DOOM că genitivul și dativul corect de la „dragă” e „dragii” și nu „dragei”. Sigur că asta n-are nici o importanță, fiecare poate spune cum crede că e bine.