Ce se intampla cu programele Rable si Rabla Plus3Foto© bzi.ro

Ce se intampla cu programele Rable si Rabla Plus

, 7 știri, 10 vizualizări

Bugetul pe 2019 al programului Rabla pentru autovehicule, in valoare de 320 de milioane de lei, reprezentand circa 35.000 de prime de casare, a fost epuizat la inceputul lunii iunie, existand in prezent discutii in guvern in vederea suplimentarii programului la urmatoarea rectificare bugetara, a declarat cu prilejul prezentarii, la Brasov, a bilantului pe sase luni al activitatii Ministerului Mediului, ministrul Gratiela Gavrilescu.

Potrivit acesteia, si programul Rabla plus, destinat vehiculelor ecologice, a inregistrat o premiera, bugetul de 15 milioane de lei fiind consumat pentru prima data de la lansarea programului.

"Datorita acestui program avem acum 333 de masini hybrid plug-in sau 100% electrice noi care circula pe soselele Romaniei, fara sa polueze. Am suplimentat bugetul chiar de saptamana trecuta, cu inca 15 milioane de lei si speram ca si aceasta suma sa fie cheltuita de romani", a precizat Gavrilescu. Ea a mentionat ca a fost lansat programul de finantare a statiilor de incarcare pentru resedintele de judet, cu un buget de 90 de milioane de lei si a subliniat ca "va sta pe capul primarilor" cu adrese sa realizeze aceste obiective, in caz contrar urmand "sa-i dea de exemplu" negativ.