Ce spune Bogdan Licu, despre protocoale: Am fost lăsați în pielea goală2Foto© agerpres.ro

Ce spune Bogdan Licu, despre protocoale: Am fost lăsați în pielea goală

, 12 știri, 71 vizualizări

Bogdan Licu a declarat, luni, în timpul interviului la CSM, că procurorii "au fost lăsați în pielea goală" în urma deciziei Curții Constituționale prin care SRI nu mai avea dreptul să mai facă interceptări în dosarele penale, susținând că este adeptul înființării unui singur serviciu de supraveghere în cadrul Ministerului Public, prin comasarea celor existente la Parchetul General, DNA și DIICOT.

"O altă propunere este înființarea la nivelul Ministerului Public a unui singur serviciu tehnic, care să deservească și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, dar și DNA și DIICOT. În prezent, funcționează trei astfel de servicii tehnice. Ulterior deciziei Curții Constituționale din 2016, Parchetul nu a mai putut apela la structurile specializate ale SRI.

Acest lucru a condus la dificultăți majore în aplicarea mandatelor de supraveghere tehnică, în special pe componenta de filaj, de interceptare ambientală sau pătrundere în spații și locații în care se pregătesc fapte penale", a spus Licu, conform agerpres.ro.