Ce spune ministrul de Finanțe despre Bugetul pentru 2019: va fi trimis în Parlament până la mijlocul lunii decembrie2Foto© agerpres.ro

Ce spune ministrul de Finanțe despre Bugetul pentru 2019: va fi trimis în Parlament până la mijlocul lunii decembrie

, 5 știri, 53 vizualizări

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunțat că proiectul de buget urmează să fie aprobat și transmis în Parlament spre dezbatere în prima parte a lunii decembrie.

"Oricum putem să intrăm și în paralel (în dezbatere parlamentară - n.r.) pentru că, să spunem, e clar că Legea pensiilor va trece înainte de buget, ca astfel să includem și efectele Legii pensiilor în bugetul pe anul 2019. Nu săptămâna viitoare, următoarea săptămână, cam așa este planul", a declarat Eugen Teodorovici, marți, la Parlament.

Întrebat dacă mai este loc de reducerea TVA la 18% de la 19% în acest an, ministrul a spus: "Aici, în următoarele zile, pentru că trebuie să definitivăm bugetul pe 2019, veți vedea toate măsurile respective, fie că vorbim de TVA la 18%, fie că vorbim de dividende la zero, că și asta era o măsură din programul de guvernare - pe toate le veți regăsi, într-un fel sau altul, în conceptul de buget pe 2019".