Cercetători din Hong Kong avertizează: Guvernele ar trebui să impună măsuri draconice pentru a limita propagarea coronavirusului4Foto© romaniatv.net

Cercetători din Hong Kong avertizează: Guvernele ar trebui să impună măsuri draconice pentru a limita propagarea coronavirusului

, 5 știri, 15 vizualizări

Un grup de oameni de știință de la Universitatea din Hong Kong (HKU) au lansat un avertisment în ceea ce privește o accelerare a propagării coronavirusului, care a provocat 80 de decese în China, potrivit autorităților.

În total, 2.744 de cazuri au fost confirmate oficial în această țară, printre care și cel al unui bebeluș de nouă luni, iar suspiciunile de îmbolnăviri s-au dublat într-un interval de 24 de ore, ajungând la aproape 6.000.

"Trebuie să ne pregătim pentru situația în care această epidemie specifică va deveni o epidemie mondială", a declarat Gabriel Leung, conducătorul unei echipe de cercetători de la HKU. "Măsuri importante și draconice pentru limitarea deplasărilor populației ar trebui impuse cât mai curând posibil".