Cercetătorii germani au descoperit care este momentul din care pacienții cu Covid-19 nu mai pot transmite infecția2Foto© stirileprotv.ro

Cercetătorii germani au descoperit care este momentul din care pacienții cu Covid-19 nu mai pot transmite infecția

, 4 știri, 80 vizualizări

Mai multe studii realizate pe primul grup de pacienți infectați cu coronavirus din Germania le-au permis oamenilor de știință să stabilească momentul în care externarea acestora nu mai prezintă niciun risc. Descoperirea ar putea să le permită specialiștilor să elibereze paturile din spitale atunci când numărul pacienților este prea mare, informează cotidianul spaniol La Vanguardia.

Într-un comunicat de presă comun, clinicile Charite din Berlin și Schwabing din Munchen, dar și Institutul de Microbiologie al Armatei germane au anunțat că pacienții nu mai sunt contagioși din momentul în care probele prezintă mai puțin de 100.000 de copii virale.

Rezultatele studiului au arătat că în majoritatea cazurilor încărcătura virală din faringe scade considerabil după o săptămână, însă cea din plămâni scade mai greu. La opt zile de la apariția primelor simptome, experții nu au mai putut să izoleze particule infecțioase în corpurile pacienților, cu toate că încă au putut detecta copii virale în plămâni și faringe.