Ceremonii în întreaga țară dedicate Zilei Eroilor

Ceremonii în întreaga țară dedicate Zilei Eroilor

19 știri, 17

În toate marile garnizoane din țară, Ministerul Apărării organizează ceremonii militare și religioase dedicate Zilei Eroilor.

Cele mai mari manifestări vor avea loc la Buzău - unde vor participa oficialități, atașați militari și ambasadori, oameni politici și de cultură, dar și peste 6 mii de elevi din județ și aproximativ o mie de militari din șapte state europene.

Va fi o paradă ecvestră și una aereiană, la care vor partcipa militari din state partenere NATO și din Republica Moldova.

La finalul paradei vor fi aruncate flori, dintr-un elicopter, peste cele mai mult de 9.600 de mormimnte ale eroilor, iar cei care vor participa la ceremonii vor avea ocazia să vadă uniforme militare de epocă.

Și în Capitală, Ministerul Apărării organizează mai multe ceremonii militare și de depunere de coroane.

Manifestările pentru cinstirea memoriei eroilor au început la această oră, la Cimitirul Israelit "Filantropia".

În aceste momente se oficiază o slujbă religioasă, după care vor fi depuse coroane și jerbe de flori.

În mai puțin de o jumătate de oră va începe o ceremonie solemnă la Cimitirul de Onoare Românesc "Ghencea Militar", în cadrul căreia vor fi rostite numele eroilor români căzuți în Primul Război Mondial.

De la ora 12:00 va fi auzită bătaia clopotului în toate lăcașele de cult din țară, în semn de recunoștință față de eroii care au căzut pe câmpul de luptă, iar în instituțiile pu...

    Citește pe romania-actualitati.ro