Omar Hayssam, la un pas de eliberare condiționată
Foto: adevarul.ro

Omar Hayssam, la un pas de eliberare condiționată

8 știri, 12

Magistrații Tribunalului Dâmbovița judecă, marți, o cerere de eliberare condiționată, din motive medicale, a sirianului Omar Hayssam, condamnat la 23 de ani și patru luni de închisoare.

Ședința de judecată în care magistrații vor judeca cererea de întrerupere a executării pedepsei din motive medicale a lui Omar Hayssam este programată de la 9.30.

Omar Hayssam este încarcerat la Penitenciarul Mărgineni din județul Dâmbovița.

Fostul președinte Traian Băsescu declara, în 12 martie, că a fost sunat de către soția lui Omar Hayssam și că s-a întâlnit cu aceasta, care i-a spus că fostul omul de afaceri sirian este "extraordinar de bolnav" și "probabil o să moară în închisoare".

Omar Hayssam a fost condamnat în anul 2014 la 23 de ani și patru luni de detenție în urma contopirii pedepselor din cele trei dosare în care fusese condamnat pentru terorism, înșelăciune și fraude, respectiv dosarul răpirii celor trei jurnaliști în Irak, dosarul înșelăciunii în cazul "Volvo" și cel al fraudelor din cauza "Foresta Nehoiu".

În martie 2005, jurnaliștii Marie Jeanne Ion, Sorin Mișcoci și Ovidiu Ohanesian au fost răpiți la Bagdad, iar o lună mai târziu autoritățile române îl rețineau pe Omar Hayssam. Deși președinția anunța la acel moment că Omar este acuzat de implicare în răpirea jurnaliștilor Marie Jeanne Ion, Sorin Mișcoci și Ovidiu Ohanesian, la Bagdad, el a fost arestat preventiv pentru inf...

    Citește pe puterea.ro