CET Sud și CET Grozăvești, amendate cu 150.000 de lei, după poluarea record din București de la începutul lunii5Foto© libertatea.ro

CET Sud și CET Grozăvești, amendate cu 150.000 de lei, după poluarea record din București de la începutul lunii

, 10 știri, 12 vizualizări

Comisarul general al Gărzii Naționale de Mediu, Mărioara Gâtej, a anunțat că săptămâna trecută, au fost verificați 115 operatori economici din municipiul București și județul Ilfov, care dețin instalații mari și medii de ardere. În urma verificărilor a fost amendat CET Sud cu 50.000 de lei.

În urmă cu două zile ministrul interimar al Mediului, Costel Alexe, anunța că Primăria Capitalei și primăriile de sector din București au fost amendate de inspectorii Gărzii de Mediu cu suma de 75.000 de lei în scandalul poluării din București. De cealaltă parte, Gabriela Firea spune că poluarea a fost cauzată de CET-urile din subordinea Executivului.

“Am avut două cazuri pe unități care dețin instalații mari de ardere, care au fost sancționate. E vorba de CET Sud, care a fost sancționat cu amendă în sumă de 50.000 de lei pentru nerespectarea autorizației integrate de mediu, respectiv pentru că nu a putut prezenta documente din care să rezulte că a asigurat mentenanța sistemelor de reținere poluanți și nu a efectuat acele măsurători paralele, cel puțin o dată pe an pentru poluanți”, a explicat comisarul general al Gărzii de Mediu, conform News.ro.