Cetățenii europeni, printre care și români, vor fi evacuați din Wuhan în cel mai scurt timp4Foto© bzi.ro

Cetățenii europeni, printre care și români, vor fi evacuați din Wuhan în cel mai scurt timp

, 29 știri, 21 vizualizări

Comisia Europeană a anunțat marți, prin intermediul unui comunicat de presă, că a activat Mecanismul de Protecție Civilă după ce a primit o solicitare de asistență din partea Franței privind repatrierea cetățenilor europeni aflați în Wuhan, China. Decizia Comisiei vine pe fondul epidemiei provocate de noul tip de coronavirus din China, în urma căreia au murit deja 106 persoane.

„Uniunea Europeană nu își uită cetățenii, oriunde s-ar afla aceștia. Două aeronave vor fi mobilizate prin intermediul Mecanismului UE pentru Protecție Civilă pentru repatrierea cetățenilor europeni din zona Wuhan. Centrul european de coordonare pentru intervențiile de urgență (ERCC) lucrează fără oprire și colaborează cu statele membre și cu Ambasada Chinei la Bruxelles. De asemenea, putem oferi ajutor suplimentar dacă va fi nevoie”, a declarat Janez Lenarcic, comisarul european pentru gestionarea situațiilor de urgență.

„Suntem pregătiți să sprijinim statele membre și să ne asigurăm că Uniunea Europeană va răspunde în mod coordonat acestei situații, atât în afara, cât și în interiorul UE. Vom continua să monitorizăm cu atenție situația, împreună cu Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor”, a spus ea.