CFR Cluj, obligata sa respecte fair play-ului financiar© bzi.ro

CFR Cluj, obligata sa respecte fair play-ului financiar

, 10 știri, 23 vizualizări

CFR Cluj a mai primit o lovitura sub centura, la doar câteva zile dupa ce sortii nu i-au zâmbit la tragerea la sorti pentru preliminariile UEFA Champions League. Campioana României a fost înstiintata de catre reprezentantii UEFA ca a fost sanctionata din cauza nerespectarii fair-play-ului financiar. Potrivit unui comunicat remis de catre UEFA pe site-ul oficial, CFR Cluj a fost de acord cu plata unei amenzi în valoare de 200.000 de euro, suma ce va fi retinuta din veniturile pe care ardelenii le vor obtine în urma participarii în cupele europene.

De asemnea, celor de la CFR Cluj li s-a impus, chiar din sezonul urmator, 2019-2020, sa limiteze numarul jucatorilor pe care-i vor trece pe Lista A în cupele europene. Astfel, tot pentru sezonul 2019-2020, gruparea din Gruia va putea înscrie doar 23 de jucatori, si nu 25, asa cum este prevazut în regulament.

Mai mult, CFR va fi monitorizata pe tot parcursul sezonului viitor, timp în care va trebui sa dea explicatii pentru anii financiari 2017, 2018 si 2019. CFR Cluj nu este singurul club aflat în culpa. Întelegeri au semnat si cluburile Olympique Marseille si FK Kairat Almatî, dupa ce anterior încheiasera acorduri Galatasaray Istanbul, Maccabi Tel Aviv si FC Porto.