Simona Halep, ironizată de revista franceză Charlie Hebdo: „Fier vechi, fier vechi“ FOTO
Foto: www.gsp.ro

Simona Halep, ironizată de revista franceză Charlie Hebdo: „Fier vechi, fier vechi“ FOTO

40 știri, 95

Charlie Hebdo o prezintă pe Simona Halep ca pe o vânzătoare de fier vechi! Gest jignitor în 2002, înaintea unui amical Franța – România.

De Ramadan, publicația de satiră a luat pauză în a-i ironiza pe cei din lumea arabă și s-a luat de români. Mai exact, de jucătoarea de tenis Simona Halep, triumfătoare, sâmbata trecută, la Paris.

Un desen cu sportiva din Constanța ridicând trofeul și strigând ”Fier, fier”, ca și cum ar vinde fier vechi, apare în cel mai recent număr al publicației.

Cine este Charlie Hebdo. Atentat cu 12 morți, în 2015

Charlie Hebdo este o revistă satirică franceză, cu apariție săptămânală, care publică în mare parte ilustrații (caricaturi și desene), dar și reportaje, articole controversate și glume. Având puternice vederi de stânga și anti-religioase, revista este caracterizată de poziția ei critică față de de islamism, catolicism, iudaism și extremismul de dreapta.

Revista a fost fondată în 1969, apărând până în 1981. După o întrerupere de peste zece ani, publicarea a fost reluată în 1992. Conducătorii ei au fost François Cavanna (1969–1981), Philippe Val (1992–2009) și Stéphane Charbonnier (2009-2014).

Amenințată în mod repetat de fundamentaliștii islamiști, revista a răspuns la provocări menținându-și tonul satiric și punându-l pe Allah în ipostaze de nedescris.Sediul vechi a fost incendiat la 2 noiembrie 2011. Pe 7 ianuarie 2015, în timpul unei ședințe...

    Citește pe libertatea.ro