Chichirău a depus o plângere împotriva lui Șerban Nicolae
Foto: stirileprotv.ro

Chichirău a depus o plângere împotriva lui Șerban Nicolae

10 știri, 20

Deputatul USR, Cosette Chichirău, a depus luni o plângere împotriva senatorului PSD, Șerban Nicolae, la Comisia de disciplină a Senatului, pentru afirmațiile jignitoare publice la adresa sa și a formulat o petiție la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru aceleași fapte.

„În aceste plângeri se arată că senatorul Șerban Nicolae, în timpul dezbaterilor în ședința plenară a Camerei Deputaților, a făcut afirmații repetate jignitoare, inclusiv de natură sexuală, la adresa deputatei Cosette Chichirău, însoțite de calificative care puneau la îndoială atât competențele profesionale, cât și practicile de igienă”, potrivit unui comunicat de presă.

În plângerea către CNCD se precizează că, prin mesajul senatorului, rolul femeii este redus de la subiect social la obiect sexual, ceea ce duce la discriminare față de femei. De asemenea, au fost depuse înscrisuri, documente și înregistrări care să dovedească acuzațiile.

„Întreg demersul senatorului Șerban Nicolae, care știa foarte bine că este filmat, a fost unul misogin. Nu doar eu am fost jignită, ci a fost lezată însăși demnitatea femeii. Acest tip de comportament suprimă participarea femeilor în viața publică și politică, menținând o societate discriminatorie în care nu suntem fericiți să trăim”, a declarat deputata USR Cosette Chichirău, se arată în comunicat.

Chichirău solicită Senatului să se aplice cele mai...

    Citește pe cotidianul.ro