Ciolacu propune guvern de uniune națională© agerpres.ro

Ciolacu propune guvern de uniune națională

, 6 știri, 28 vizualizări

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, într-o conferință de presă la Pitești, că în situația în care moțiunea de cenzură va trece, nici PSD, nici UDMR nu vor propune un premier și că există varianta unui guvern de uniune națională. "Este o moțiune serioasă și chiar dorim să treacă această moțiune (...).

După moțiune, dacă va trece, nici PSD, nici UDMR nu vor propune un prim-ministru, deoarece nu avem un proiect politic și nu avem un program de guvernare. Cred că este suficientă experiența guvernării PNL fără un program de guvernare coerent și vedem cu toții și simțim mai ales cu toții costurile. Este varianta unui guvern de uniune națională până în noiembrie, când sunt alegerile la termen.

Nu înțelegem acest moft de a face alegeri cu două-trei luni sau patru-cinci luni înainte de alegerile care sunt la termen. Președintele României are atributul de a desemna un prim-ministru și cred că intrăm într-o logică constituțională democratică", a spus Ciolacu. Acesta a subliniat că important este acum ca pachetul de legi electorale să nu fie modificat altfel decât de Parlament.