Circa 3.000 de persoane au participat la Marșul Cluj Pride4Foto© hotnews.ro

Circa 3.000 de persoane au participat la Marșul Cluj Pride

, 7 știri, 19 vizualizări

'Este un moment istoric, pentru că oferim o vizibilitate comunității LGBT. Au fost zeci de ani în care oamenii nu ne-au cunoscut așa cum suntem noi, diferiți, cu bune și cu rele. Ieșim în stradă pentru că avem dreptul să o facem. Am trăit în teamă și minciună. A venit timpul să ieșim din invizibilitate, din anonimat. Am ieșit în stradă pentru că încă nu avem drepturi, cum este parteneriatul civil', a spus organizatorul marșului, Lucian Dunăreanu.

Participanții la marș au purtat steaguri și umbrele în culorile curcubeului, precum și afișe cu mesaje precum 'Drepturi egale pentru fiecare', 'Corpul meu, drepturile mele'. Printre participanții la Marșul Cluj Pride s-au numărat viceprimarul orașului Koln, Andreas Wolter, consulul onorific al Franței la Cluj-Napoca, Pascal Fesneau, consulul onorific al Spaniei, Jose Arnaud Uson, dar și reprezentanți ai unor partide precum Demos, USR, PLUS.

Tot sâmbătă, Noua Dreaptă a organizat un miting pentru familie, la care au participat aproximativ 100 de persoane. În cadrul mitingului, steagul LGBT, în culorile curcubeului, a fost călcat în picioare.