Circulație deviată de Ziua Franței3Foto© a1.ro

Circulație deviată de Ziua Franței

, 8 știri, 9 vizualizări

În fiecare an pe 14 iulie, Franța sărbătorește Ziua națională. Prin această zi se celebrează 2 evenimente ce au marcat istoria modernă a acestui stat, și anume Sărbătoarea Federației și începutul Revoluției Franceze prin căderea Bastiliei. În onoarea Republicii Franceze, această zi este sărbătorită și în alte țări din Europa. Această sărbătoare a fost instaurată în Franța în anul 1880.

La 14 iulie 1789, revoluționarii parizieni au luat cu asalt unul dintre cele mai mari simboluri ale absolutismului monarhic, Bastilia. În anul următor la aceeași dată, la sărbătoarea reconcilierii și unității francezilor, regele Ludovic al XVI-lea a jurat credință legii și Națiunii. Astfel, celebra frază “Libertate, Egalitate, Fraternitate” a devenit deviza Republicii Franceze, iar din aceasta s-au inspirat multe democrații occidentale mai apoi.

La Paris, francezii sărbătoresc această zi importantă anual. Seara Tour Eiffel va fi în centrul unui magnific foc de artificii, tras începând de la ora 23, care pentru al doilea an consecutiv va avea tema "Parisul întâmpină lumea".În capitala Franței, parada începe cu trecerea avioanelor cu reacție, celebrele Alpha Jet care vor străbate cerul capitalei pentru a lăsa în urma lor culorile steagului Franței – albastru, alb și roșu.